Tájékoztató

Kedves Látogató!

Ezen a honlapon a 2024. április 4-én, Pápán induló Élet a Lélekben Szemináriumról, más néven Szentlélek Szemináriumról találsz hasznos információkat.

A menüpontokat használva gyakori kérdésekre kaphatsz választ, jelentkezhetsz, és kapcsolatba is léphetsz velünk.

Reméljük, hogy hamarosan találkozunk!

Az Élet a Lélekben Szeminárium, más néven Szentlélek Szeminárium törzsanyagát Ernst Sievers missziós atya Afrikában állította össze, ma világszerte elterjedt. Mindenhol gazdag gyümölcsöket terem, és valódi megújulást hoz. A lelkigyakorlatot a helyi plébános, Salgó Ferenc atya kérésére a Veszprémi Főegyházmegye közösségei szervezik.

A szeminárium egy tízhetes életmegújító lelkigyakorlat, amelynek gerincét a heti egy találkozás és a napi személyes imaidő képezi. A heti találkozó egy csütörtök esti összejövetelt jelent, amelyen dicsőítés (gitáros-énekes imádság), tanítás (közösen meghallgatott előadás) és kiscsoportos beszélgetés vezeti be a résztvevőket a hét témájába. Ezt a témát aztán a hét további napjain otthon elolvasott és átelmélkedett szentírási szakaszok és egyéni imádságok mélyítik el. A témák a keresztény hit alapvető igazságait ölelik fel, a Biblia és a Katolikus Egyház Katekizmusa alapján közérthető formában magyarázva, az előadók személyes tanúságtételével is színesítve.

A szeminárium során alkalom nyílik életrendező gyónásra, és személyes közbenjáró, Szentlelket hívó ima kérésére is. A lelkigyakorlat végig a bizalom légkörében zajlik.

A részvétel ingyenes. A kézhez kapott munkafüzet és egyéb segédanyagok költségvonzata résztvevőnként kb. 3000 Ft, amit a plébánia magára vállal. A helyszínen kihelyezett perselybe dobott önkéntes adományokat köszönettel elfogadjuk.

A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges. A jelentkezési lapok megtalálhatók a pápai és Pápa környéki római katolikus templomok hirdetőasztalain, illetve le- vagy kitölthetők a Jelentkezés menüpont alatt. Ugyanott kapsz segítséget a jelentkezés lebonyolításához is.

A jelentkezés határideje: 2024. március 21.

A részvétel alsó korhatára 16 év, felső korhatár nincs.

A jelentkezés egyedüli feltétele az elhatározás, hogy lehetőleg mindegyik közös alkalmon részt veszel, és komolyan veszed az otthoni elmélkedésre szánt időket is. (Hiányozni egyszer lehet, annak is fontos pótolni az anyagát, különben elveszted a fonalat, és nem lesz gyümölcsöző számodra a lelkigyakorlat.)

A szemináriumon való részvételnek más feltétele nincs. Nem az előéleted fontos, hanem az, hogy most új életet kaphass Krisztustól! A jelentkezési lapon előfordulnak az eddigi életállapotodra, hitéletedre vonatkozó kérdések is, ezekre azért kérünk őszinte válaszokat, hogy a lelkigyakorlatot vezetők tudják „finomhangolni” a szemináriumot. A közölt információkat bizalmasan kezeljük, az azokban esetlegesen megfogalmazott problémák senkit nem zárnak ki a részvételből! Ha kéred, ezekre igyekszünk megoldást kínálni.